Volg ons

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) 1 augustus een feit

5 augustus 2011

De Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) is op 19 juli jl. door de Raad van State goedgekeurd en gepubliceerd. De directe toegang naar de diëtist is hiermee per 1 augustus 2011 een feit.

Zelf een afspraak maken

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) zijn blij met dit besluit. Patiënten kunnen nu zelf een afspraak kunnen maken met de diëtist, zonder dat zij dit eerst met een arts hebben besproken en een arts een verwijsbrief schrijft. Dit verlaagt de drempel voor de cliënt om te kiezen voor een passend bij zijn situatie dieetadvies en een gezonde leefstijl. Ook komt directe toegang ten goede aan de kwaliteit van zorg, door kortere lijnen en een snellere behandeling. Uiteraard blijft het mogelijk om via de arts naar de diëtist te worden verwezen.

Vergoeding zorgverzekeraar
De NVD en NCV adviseren iedereen die kiest om zonder verwijzing naar de diëtist te gaan om eerst contact op te nemen met de zorgverzekeraar om te informeren of dieetadvisering zonder verwijzing vergoedt.

Campagne ‘Direct naar de diëtist’
Om de directe toegang tot de diëtist onder de aandacht van (toekomstige) cliënten te brengen heeft de Nederlandse Vereniging van Diëtisten ansichtkaarten ontwikkeld met de tekst ‘Direct naar de diëtist’. Inmiddels zijn er ruim 60.000 ansichtkaarten in omloop. De NVD werkt op dit moment aan een folder over directe toegankelijkheid. In deze folder staat aangegeven wat de directe toegankelijkheid betekent en op welke zorg de cliënt mag rekenen. Deze folder is bij de diëtist verkrijgbaar.

Bron: www.nvdietist.nl.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944