Volg ons

Website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging gecertificeerd

31 mei 2011

De website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft het HON-code certificaat ontvangen. Dit is een internationaal keurmerk voor websites van onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen, artsenorganisaties en patiëntenbelangenverenigingen. Bezoekers van www.glutenvrij.nl kunnen aan het (op de site getoonde) HON-logo zien dat zij een betrouwbare bron van medische informatie raadplegen.

Het certificaat wordt verstrekt door The Health On The Net Foundation, een non-profit-organisatie met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. De stichting heeft als doel het wereldwijd promoten van de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie op het gebied van zorg en geneeskunde, het verbeteren van de kwaliteit van medische informatie online en tevens het verhogen van de toegankelijkheid van gezondheidsinformatie voor patiënten en consumenten.

De stichting heeft een gedragscode uitgevaardigd voor medische websites: de HON-code. Toetsing van websites vindt plaats aan de hand van acht ethische principes waaronder deskundigheid, vertrouwelijkheid, duidelijkheid, financiering en transparantie. Als aan alle criteria wordt voldaan, ontvangt de website het HON-code logo en -certificaat. Gecertificeerde websites worden jaarlijks geëvalueerd.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging spant zich al jaren in om informatie over coeliakie, Dermatitis Herpetiformis en het glutenvrije dieet via haar website op een eenvoudige manier beschikbaar te stellen. In de enorme hoeveelheid aan informatie die op internet beschikbaar is schept het HONcode-certificaat duidelijkheid over welke websites betrouwbaar, neutraal en actueel zijn. Voor meer informatie over de HONcode: kijk op http://www.hon.ch/home1_nl.html

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944