Volg ons

Glutenvrij voor dezelfde prijs en in hetzelfde schap

19 mei 2011

De Amerikaanse markt voor glutenvrije producten groeit. Grote producenten als Kellogg’s en General Mills willen hier graag een graantje van meepikken en voeren een felle concurrentiestrijd. Kellogg’s lanceert nu een glutenvrij product dat voor dezelfde prijs te koop is, en in hetzelfde schap ligt, als de glutenbevattende variant.

Kellogg’s en General Mills zijn beide producenten van graanproducten. General Mills bracht al verschillende glutenvrije voedingsmiddelen op de markt zoals mixen voor cakes, pannenkoekenmix en ontbijtproducten. Het bedrijf geeft aan dat er een groeiende vraag is naar deze producten.

Ook Kellogg’s gaat nu een glutenvrij product op de markt brengen, zogenaamde glutenvrije Rice Krispies. Brandy Ruff van Kellogg’s zegt: “We weten hoe moeilijk het voor coeliakiepatiënten is om lekker eten te vinden voor een redelijke prijs.” De glutenvrije Rice Krispies worden daarom voor dezelfde prijs verkocht als de glutenbevattende variant. Ook komen ze in hetzelfde schap te liggen en niet in een schap met speciale dieetproducten.

Goed nieuws dus. Als producenten in Nederland dit voorbeeld volgen, dan ziet de wereld er voor een coeliakiepatiënt over een paar jaar heel anders uit.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944