Volg ons

Nationaal Schoolontbijt

2 november 2015

Volgende week krijgen basisschoolleerlingen weer een lekker ontbijt voorgeschoteld op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Als NCV vinden wij het heel belangrijk dat ook kinderen met een glutenvrij dieet smakelijk kunnen mee-eten! Om dat mogelijk te maken doen wij als vereniging ook dit jaar weer mee als officiële partner.

Opnieuw is het dankzij Consenza gelukt om in de ruim 20.000 ontbijtdozen een pakketje glutenvrije crackers te krijgen. Daar zijn we ontzettend blij mee.

Voor veel kinderen is het immers niet altijd een makkelijk dieet, zeker niet als je uitgaat, bij vriendjes logeert, of op vakantie gaat. Of het eten is weer wel goed geregeld, maar dan voel je je een uitzondering.

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt wordt aan opvoeders, ouders, onderwijzers, kinderdagblijven gevraagd een goede balans te houden tussen het kind ‘gewoon’ lekker mee te laten eten, en strikt rekening te houden met het glutenvrije dieet.

Daarom stelt de NCV een handleiding ter beschikking op de website die digitaal wordt meegestuurd met de informatie van het Nationaal Schoolontbijt.

Onze diëtist onderzoekt ook elk jaar of het aangeboden beleg wel of niet glutenvrij is. Voor meer informatie kan onze diëtist via: dietist@glutenvrij.nl bereikt worden.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944