Volg ons

Drie behandeluren diëtist ook in 2016 vergoed

2 december 2015

Ook in 2016 worden de eerste drie behandeluren voor de diëtist vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet eerst het eigen risico opgemaakt worden. Uitzondering hierop zijn kinderen tot 18 jaar.
Sommige verzekeraars eisen in ruil voor een vergoeding wel een doorverwijzing van een arts.

Voeding speelt bij een noodzakelijk glutenvrij dieet een cruciale rol. De diëtist kan u informeren over de nieuwste inzichten met betrekking tot het glutenvrije dieet. Bovendien kan gekeken worden of u alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt, en worden uw voedings- en bewegingsgewoonten bekeken. Vervolgens krijgt u een persoonlijk en gericht advies.

Soms is drie uur dieetadvies niet voldoende. Sommige aanvullende pakketten dekken meer consulten en een vergoeding voor een gewichtsconsulent. De voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket.

Voor onze leden sloot de NCV een collectief contract af met VGZ. Ook bij deze verzekeraar worden de eerste drie behandeluren van de diëtist vergoed. Daarnaast is er een vergoeding van het lidmaatschap van de NCV.
Bij enkele aanvullende verzekeringen, van onder andere VGZ,  heeft u recht op een extra vergoeding voor de kosten van het glutenvrije dieet. In de regel dient u wel een medische verklaring te laten zien.

Voor vragen, mail naar info@glutenvrij.nl.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944