Volg ons

Overzichtspagina voor recalls

9 december 2015

NCV heeft een handige overzichtspagina in het leven geroepen met terugroepacties (recalls) van producten in Nederland en in het buitenland.

Hier vindt u alle informatie over de bij ons bekende recalls of waarschuwingen voor voedselveiligheid van (glutenvrije) producten die mogelijk schadelijk zijn voor mensen met een glutenintolerantie.

Denkt u aan de recente terugroepacties van glutenvrije chocoladewafels die besmet waren met salmonella, granolarepen met teveel gluten, glutenvrij gelabeld broodmeel bomvol gluten, net als van nature glutenvrije kroepoekproducten.

Houd u dus onze website in de gaten! Wij zullen u blijven informeren over de recalls van Nederlandse producten op onze homepage.

Terugroepacties van producten in het buitenland plaatsen wij op de overzichtspagina, zoals gisteren de Asda Cheese Sauce Mix die mosterd en tarwe bevat, maar dat niet meldt op het etiket.

NCV-leden die een slechte ervaring hebben met een van nature glutenvrij product, en vermoeden dat er toch gluten in zitten, kunnen dit melden bij onze diëtist (dietist@glutenvrij.nl). Of ingeval u vermoedt dat officieel (gecertificeerde) glutenvrije producten toch teveel gluten bevatten.

Als een etiket onvolledig is, of als u ziek bent geworden na het eten van een product, kunt u dit natuurlijk ook melden bij de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) via dit klachtenformulier.

Graag horen wij ervan!

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944