Volg ons

Campagne hebikcoeliakie.nl voor de meest onbekende volksziekte in ons land!

16 juni 2016

Op 16 juni 2016 begint onze campagne hebikcoeliakie.nl!

In Nederland hebben ongeveer 140.000 mensen coeliakie zonder dat ze dat weten. Dat slechts 1 op de 6 mensen met deze glutenintolerantie wordt gediagnosticeerd, moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging. NOS-journalist Marga van Praag helpt ons deze campagne voor de meest onbekende volksziekte onder de aandacht te brengen!

Helpt u mee?
Ook u kunt ons meehelpen mensen in uw omgeving te bereiken. Deel bijvoorbeeld deze campagne op Facebook en social media met familieleden, vrienden, kennissen, collega’s, of vertel ze erover. Zo maken we met z’n allen hopelijk een hoop mensen bewust van deze auto-immuunziekte die voor veel klachten kan zorgen. Denk maar aan (dagelijks) buikpijn, opgeblazen buik, diarree of juist verstopping, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, minder eetlust, ondergewicht of juist overgewicht, bloedarmoede, depressie, botontkalking, gebitsdefecten, groeiachterstand bij kinderen, en soms miskramen.

De uiteenlopende gezondheidsklachten maakt overigens de diagnose ook zo lastig.

 Het goede nieuws? Er is een prima behandeling voor coeliakie, het glutenvrij dieet. Dat levert een enorme gezondheidswinst en levenskwaliteit op, horen wij vaak terug van u, onze leden.

 Op de campagnewebsite www.hebikcoeliakie.nl praat Marga van Praag met coeliakiepatiënten en artsen, kan een zelftest gedaan worden en een e-book over coeliakie gelezen worden. Ook is er speciale aandacht voor de diagnose door huisartsen en doelgroepen die een grotere kans op coeliakie hebben zoals mensen met PDS en diabetes type 1.

 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944