Volg ons

Uitzending Keuringsdienst van Waarde 2 april

30 maart 2015

Aanstaande donderdag 2 april besteedt het programma de Keuringsdienst van Waarde aandacht aan gluten en glutenvrije producten. Wat is gluten nu eigenlijk? En waarom gaan zoveel mensen over op een glutenvrij dieet terwijl daar geen medische noodzaak voor is? Er wordt gesproken met artsen, wetenschappers, bewuste consumenten en glutengoeroe’s. De Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft input gegeven, gewezen op de glutenhype én op de nadelige effecten van deze glutenhype voor mensen met coeliakie (kan minder serieus genomen worden), maar het is uiteraard aan de redactie van de KvW of ze hier wel of niets mee doet.

In de Avrobode van deze week stond bij de aankondiging van het programma in ieder geval foute informatie  (gluten is een verzamelnaam voor eiwitten in granen als tarwe, rijst en mais). Ons Hoofd Diëtetiek wees de Avrobode hierop en kreeg het volgende antwoord:

Bedankt voor uw mail en excuses voor de fouten in de aankondiging van de Keuringsdienst van Waarde over gluten. Helaas zijn de fouten er hier op de redactie doorheen geglipt. Dat had natuurlijk niet mogen gebeuren. Een rectificatie plaatsen we eigenlijk nooit in zulke gevallen, maar ik wil u wel laten weten dat we de fouten oprecht betreuren en dat we er in de toekomst bij dit onderwerp extra goed op zullen letten.’

Voor juiste en feitelijke informatie over coeliakie, gluten en glutenvrij eten hebben we dus nog maar eens verwezen naar onze FACTSHEET  zin en onzin over glutenhttps://www.glutenvrij.nl/page/Glutenvrij-leven/Het-glutenvrije-dieet/Zin-en-onzin.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944