Volg ons

Glutenvrij? Ben jij zo’n gezondheidstrutje?

26 juli 2018

Zeg je dat je geen gluten mag, krijg je als opmerking terug dat je waarschijnlijk  zo’n ‘gezondheidstrutje’ bent. Het overkwam Ilse van Dam in haar plaatselijke Albert Heijn door een van de medewerkers daar.

Ilse deed haar verhaal op RTL als reactie op een post op Instagram van chefkok Nick Bril van hip en hot restaurant The Jane in Antwerpen.  Hij was er he-le-maal klaar mee dat iedereen met speciale dieetwensen komt. Als kok kun je niet meer je eigen ding doen, aldus Bril.  Hij had het weliswaar over die mensen die om andere redenen dan medische een beperkend dieet volgen, maar toch raakt deze opmerkingen ook mensen met coeliakie en NCGS/NCWS. Want voor je het weet word ook jij als gezondheidsfreak uitgescholden als je aangeeft dat je glutenvrij bent. Zoals in de supermarkt waar je dagelijks komt.

Zeker niet alle, maar wel steeds meer restaurants zijn bereid om iets extra’s te doen voor mensen met coeliakie, zo is onze ervaring. Of ze het kunnen is een ander verhaal. Maar in ieder geval is het belangrijk dat je jezelf kenbaar maakt als iemand met coeliakie; het meenemen van je ledenpas van de NCV helpt daar enorm bij zo blijkt. Of je kiest er voor om uit eten te gaan bij een restaurant die er expliciet voor heeft gekozen om mensen met een glutenvrij dieet welkom te heten; klik hier voor het overzicht van restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie van de NCV.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944