Volg ons

Start week van de coeliakie

16 mei 2019

Vandaag is het de Internationale Dag van de Coeliakie. We grijpen deze dag aan om de hele week specifiek aandacht te besteden aan glutenvrij eten in ziekenhuizen. Met enige regelmaat krijgen we hierover vragen van leden en komen klachten binnen.

In de uitzending van het tv-programma KASSA eind februari werd duidelijk dat niet alle ziekenhuizen goed omgaan met mensen met een voedselallergie. Uit het onderzoek dat KASSA deed met de Stichting Voedselallergie bleek dat in 54% van de gevallen een fout wordt gemaakt met eten of drinken in het ziekenhuis.

Natuurlijk zijn er ook positieve ervaringen. Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen die onze leden hebben met glutenvrij eten, starten we morgen een online enquête.

De uitslagen van deze enquête helpt ons juiste vervolgstappen te nemen richting ziekenhuizen. De uitslag van de enquête zal ter afsluiting van de week van de coeliakie bekend worden gemaakt.

Wil je goed voorbereid naar het ziekenhuis, kijk dan op onze pagina Naar het ziekenhuis wat nu?

Keuzehulp ziekenhuis

Vind het ziekenhuis dat bij je past. Daarvoor kan je gebruikmaken van de keuzehulp ziekenhuis.

Dromen van de NCV

Dromen van de NCV

Ben je benieuwd naar onze dromen en die van onze leden? Deze dromen hebben we verwerkt in ons meerjarenbeleidsplan voor de komende drie jaar. 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944