Volg ons

Gluten onschadelijk in de frituurpan?

10 december 2019

Gluten onschadelijk maken in de frituurpan? Eerder plaatsten we een bericht over gluten onschadelijk maken in de magnetron. Maar hoe zit dat met frituren? Kun je gluten onschadelijk maken in de frituurpan? Het korte antwoord is nee.

En hoe zit het met kruisbesmetting?
Tot nu toe werd altijd gedacht dat patat, of een glutenvrije snack, gefrituurd in een ‘besmette’ frituurpan niet meer glutenvrij is. Maar weten we dat eigenlijk wel? Eigenlijk niet. Het is een gevalletje ‘better safe than sorry’.

Voor gefrituurd voedsel was er tot dusver geen test voorhanden die op een juiste manier gluten kon aantonen in je patatje. Tot nu!

Onze collega’s van laboratorium Nutrilab B.V. lieten ons weten dat er nu een test is ontwikkeld die heel precies de toxische epitopen (gluten) in gefrituurd voedsel kan aantonen. De eerste resultaten zijn zeer positief. Binnenkort kunnen we je er meer over vertellen!

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.