Volg ons
Allergenenwetgeving

Allergenenwetgeving

Sinds 13 december 2014 is er een wet die ervoor zorgt dat een consument duidelijk moet kunnen zien of en zo ja welke allergenen er in voedselproducten zitten.  Dat geldt niet langer alleen voor verpakte producten, maar ook voor onverpakte. Deze Nederlandse wetgeving is een uitwerking van een Europese verordening.

De voorschriften voor verpakte producten bestond al en geldt dus nu ook voor onverpakte producten. Nu moet ook je vishandelaar je precies kunnen vertellen of de vis allergenen bevat en welke. Hetzelfde geldt voor de slager, de groenteboer, voor kraampjes op de markt en voor alle horecagelegenheden van Nederland. 


Wat betekent deze allergenenwet voor jou?

We hebben alles op een rijtje gezet zodat je zelf kunt nalezen wat je van de wet mag verwachten en wat jouw rechten zijn sinds 13 december 2014. We hebben de officiële communicatie van de EU voor je vertaald en hebben over de horeca in Nederland een eigen aparte zogenaamde factsheet gemaakt.

 

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Mocht je in de praktijk ervaren dat je geen, onvoldoende of foutieve informatie krijgt dan vragen wij je om dat te melden via ons meldpunt. Met VWS hebben wij de afspraak gemaakt dat we informatie over mogelijke problemen in de praktijk zullen verzamelen.

NVWA

Wij raden ook altijd aan een klacht in te dienen bij de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Dat kan via een online formulier: klik hier.

Ja, ik wil lid worden

Als lid van de NCV geniet je voor 30 euro per jaar heel wat voordelen zoals een gratis welkomstpakket en dieetadvies. 

Ja, ik wil lid worden
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944