
Iedereen ontbijt anders. En wij mensen zijn nu eenmaal vaak geneigd om dat altijd een beetje hetzelfde te doen. Twee sneetjes brood met een glas melk bijvoorbeeld of drie crackertjes met vleeswaren, kaas en jam. Maar wat is er nog meer mogelijk? Hier wat opties op een rij.
- Kwark of yoghurt als basis. Voeg vers fruit of eventueel fruit uit de diepvries toe. Ook kun je zelfgemaakte muesli of noten toevoegen. Zelf granola maken? Kijk hier voor een lekker en makkelijk recept.
- Een keer een pannenkoekenontbijtje? Waarom niet. Van bananen en ei of van melk, meel en ei heb je in een handomdraai een stapeltje pannenkoeken. Vers fruit erop, misschien wat nootjes en je hebt een voedzame start van de dag. Er zijn ontzettend veel recepten voor glutenvrije pannenkoeken te vinden. Kijk hier voor een boekweit pannenkoekenrecept.
- Heb je oud of droog brood? Bak er wentelteefjes van. Eitje klutsen, melk en kaneel erbij, brood er doorheen halen en bakken maar.