Volg ons

Vandaag heb ik zeuriakie

1 januari 2015

Mijn moeder met haar speciale bak deeg voor mij alleen (en met van die ogen; natuurlijk weet ik wel hoe het moet) en dat verhitte hoofd boven die twee pannen met olie. Als liefhebbende dochter moet je dan wel heel erg bot zijn om nee dank je te zeggen. Maar als ik zeg dat mijn moeder ongeveer op hetzelfde niveau kan koken als dat een muis kan surfen dan overdrijf ik niet. De eerste hap was trouwens best lekker, de tweede hap aanzienlijk vetter en bij de derde hap begon ik ook nog te twijfelen. Mam, was dit nou die glutenvrije schaal of niet.. Ja natuurlijk die was het. Maar je had er voor mij toch geen krenten ingedaan? Nee schat dat zei ik toch. Maar waarom lag er dan een met krenten op die glutenvrije schaal..?

Ik heb nog een vinger in mn keel overwogen, maar Leon zei dat ik 36 jaar gluten had gegeten en nog leefde, dus gewoon maar moest wachten wat er zou komen. En het moest er eens van komen dat ik een vergissing beging. Mijn vader zei dat ik maar veel champagne moest drinken (hij had er zelf al een hele fles op) want dat spoelde lekker door…(arghhh)

Beste lezers, de eerste nieuwe dag van het nieuwe jaar breng ik in bed door. Of op de wc. Of eigenlijk vooral daartussen in. Gelukkig had Jesper geen oliebol gegeten en dus hoor ik nu veel gegil en geschreeuw van gelukkige kinderen in de huiskamer. Ik heb zo vreselijk veel zin om te huilen ineens. Nog niet 1x gedaan na de diagnose een maand geleden, want meisjes zoals ik fixen dat toch? En bovendien moet je sterk zijn voor je kinderen enzo en is het een ziekte waar je gelukkig geen medicijnen voor hoeft te slikken en ik weet eindelijk na al die jaren wat er met me is.

Maar vandaag heb ik het echt: zeuriakie en ik mag zelfmedelijden hebben.

  • Ontbijt: heb ik lekker overgeslagen
  • Lunch: geroosterde snee GV brood met komkommer en cottagecheese
  • Diner: kippensoep. Klik hier voor recept
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944