Volg ons

Wie bakt de lekkerste glutenvrije wafels?

19 januari 2015

Ik heb een vraag aan glutenvrij Nederland. Wie bakt de lekkerste glutenvrij wafels?

Ik zal je uitleggen waar die vraag vandaan komt. Ik had vannacht een droom. Ik liep over de Grote Markt in Brussel. Samen met Leon en de kinderen. Het sneeuwde, het begon al een beetje donker te worden. De lichtjes van de straatlantaarns kleurden de sneeuw oranje. Overal geroezemoes en gelach uit cafés en restaurants. En dan ineens; de geur van zoet, vanille, warm deeg. Een geurwolk vol intens geluk. Met warme bubbelende chocoladesaus. De Lambik die met witte bakkersmuts achter het wafelkraam staat vraagt me in prachtig Vlaams hoe ik mn wafel wil. En of er nog chantilly op moet, slagroom dus.

En dan krijg ik 'm in m'n handen. Het moment dat ik wakker word, is het moment dat ik in mijn droom zie dat Jesper zijn tanden wil zetten in zijn wafel met een Pisa toren vol slagroom en gekleurde spikkels en dat ik heel hard neeeeee roep en mijn hand zijn wafel uit zn vuistje slaat….

Het volgende moment zit ik rechtop in bed en kijk in de ogen van Leon die mij vraagt of het gaat. En dan moet ik 'm uitleggen wat ik heb gedroomd en dan weet ik eigenlijk niet of het een geluksdroom of een nachtmerrie was.. Maar ik heb zo’n vreselijke zin in wafels. Echt zo vreselijk zin. Vandaar dus mijn noodkreet. WAFELRECEPT. Van LUIKSE WAFELS!!! Help….

  1. Ochtend: GV havermout met een handje blauwe bessen erin
  2. Lunch: GV brood met kipfilet (let op of het GV is) en avocado
  3. Diner: ingevroren witlofsoep van twee dagen geleden. GV pasta met tomatensaus met gegrilde courgette en ricottakaas. Klik hier voor recept.
Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944