Volg ons

Ziek van 'nep' chips

10 februari 2015

Vandaag was het de beurt aan Jesper: BDMODB-en. Oftwel, met Buikpijn, Diaree en Misselijkheid Op De Bank. Wat zou hij nou verkeerd gegeten kunnen hebben? Gisteren alles nagelopen: ontbijt kon het niet zijn, lunch ook niet, diner ook niet. Tussendoortjes: een paar GV koekjes, een banaan, een fristi. Nee dat kon het dus niet zijn. Nog een keer het hele rijtje langs. En nog een keer.

Totdat Rosa krijsend de kamer binnenkwam met een leeg blikje Pringles die ze voor zichzelf gisteren had gekocht. Helemaal uit dr dak. Waarom moest d’r broer nu altijd aan haar spullen zitten. Blikje ns goed bestudeerd en ja hoor: bingo. Een doosje vol gluten dus. Jesper helemaal in shock: maar hij mocht toch gewoon chips?!! Hoe leg je aan een kind uit wat nepchips is? Een soort rol aardappelpuree die ze dan bakken en dan in schijfjes snijden. En in die rol zit dus gluten. Jesper zegt dat hij het stom vindt dat hij die niet mag eten. Weer iets wat hij lekker vindt wat hij niet mag. Verdrietige oogjes… gebroken moederhart.

Ontbijt: Wentelteefjes van GV brood
Lunch: Broodjes met tonijn. GV mayo en augurk
Pasta met gegrilde aubergines. Klik hier voor recept

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.