Volg ons

Glutenvrij Magazine 2019-2

12 juni 2019

Voorwoord

Als kind was ik gek op ‘The A-team’. Samen met mijn broertjes en zusje zat ik elke aflevering aan de buis gekluisterd. We sprongen in het rond als Hannibal, Murdock, B.A. Baracus en Face aan ’t eind van de aflevering er opnieuw in waren geslaagd het kwaad te verslaan.

Ze waren steengoed in vermommingen en bedachten de meest geniale listen om ‘de goeden’ te redden van de ‘slechteriken’. Hele stellages werden in elkaar gelast om met het welbekende zwarte busje over metershoge hekken of muren te springen en zo te ontkomen aan de vijand. Het mooie was: alles kon! Niets was te gek! Voor alles was een oplossing!
Als we dat gevoel nou eens mee nemen naar het echte leven. Dat gevoel dat alles kan, dat er overal een oplossing voor is. Want ook wij lopen tegen obstakels op. Ook wij vechten tegen de ‘slechteriken’. Nou ja, gluten dan... We boenen onze keukens, screenen onze ovens en toveren alledaagse recepten om tot heerlijke, glutenvrije traktaties.

Jeugdsentiment of niet, eigenlijk zijn wij ook een beetje A-team! We spelen het elke dag maar mooi weer klaar. Voor onze kinderen, voor onszelf, voor elkaar. Als zijn plan goed uitpakte, zei Hannibal Smith steevast: “I love it when a plan comes together”. En zo is het. Je mag er trots op zijn als het toch weer is gelukt!

Chris Mak, diëtist NCV

Leden kunnen de volledige uitgave digitaal bekijken in het kenniscentrum voor leden. Je kunt heel eenvoudig lid worden, klik hier.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944