Volg ons

GM nummer 2 van 2015

7 juni 2015

Het nieuwe nummer van Glutenvrij Magazine is zeer gevarieerd en we zijn er best trots op. Om te beginnen ligt het accent op vakantie - niet zo gek nu de zomer voor de deur staat. U vindt achterin het blad dus een dubbeldikke vakantierubriek met heel veel tips. Ook ons online vakantiedossier is uitgebreid en geactualiseerd.

Maar daarnaast brengen we ook veel wetenschap. Daarbij gaat het er deze keer vooral om tot een vroege diagnose te komen, zodat de symptomen ook zo snel mogelijk bestreden kunnen worden en de darmschade beperkt of misschien zelfs vermeden kan worden. Screening zou daarbij een belangrijk instrument kunnen zijn.

Verder hebben we in dit nummer – behalve duidelijke informatie over hoe je GOED GLUTENVRIJ eet – ook nogal wat jonge stemmen. Vooral meiden  (waar blijven de jongens?) die stuk voor stuk kunnen schrijven en ook wat te melden hebben: van jonge tieners zoals Fay, Natascha en Jascha (en zelfs Jonna van 11 en de tienjarige Anika die de Vierdaagse gaat wandelen) tot Linthe (16) die een half jaar op de Atlantische Oceaan doorbracht of een getalenteerd columniste als Fabienne (toch ook pas 19). Van haar stukjes op de website kunt u blijven genieten. Geweldig!

In dit nummer onder andere de volgende onderwerpen:

  • Beeldverslag Nederlandse Coeliakie Dag
  • Onderzoek: Sportdrankjes en -gels in lab: onder 5 ppm
  • Diagnose en follow-up: hoe we complicaties trachten te voorkomen
  • Onderzoek: Superfoods bestaan niet en tarwegras bevat (soms) gluten
  • McDonald's: De weg naar glutenvrij
  • Screening voor coeliakie een stap dichterbij?
  • Vakantiespecial
  • Kidz
  • Puberz

Leden kunnen de volledige uitgave digitaal  bekijken in het kenniscentrum voor leden. U kunt heel eenvoudig lid worden, klik hier.

Glutenvrij ontvangen?

Glutenvrij ontvangen?

Het Glutenvrij Magazine wordt met plezier door onze leden gelezen. Wil je het ook ontvangen? Word dan nu lid. Voor € 30,- per jaar ontvang je 4 keer per jaar het magazine én ondersteun je de NCV.

Lees hier welke voordelen je nog meer hebt als lid van de NCV.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944