
Houvast bieden is voor ons een belangrijke taak. Als je glutenvrij leeft, heb je al genoeg aan de je hoofd. Daarom zijn er 3 keurmerken om je te helpen: Veilig glutenvrij, good glutenfree en ‘Lekker glutenvrij’.
Veilig glutenvrij
Het symbool met de doorgestreepte aar is internationaal bekend als het Crossed Grain symbool. Dit is hét internationaal erkende kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten. Staat dit op een product dan mag je erop vertrouwen dat het gemaakt is door een producent die voldoet aan de strengste Europese richtlijnen voor glutenvrij produceren.
De NCV is gemachtigd om in de drie Beneluxlanden dit internationaal erkende kwaliteitskeurmerk af te geven.
Good glutenfree
Glutenvrij eten betekent niet per definitie gezond eten. Veiligheid staat immers voorop als je coeliakie, Dermatis Herpetiformis of NCGS ( Non Celiac Gluten Sensitivity) hebt. Veel glutenvrije producten die je kunt kopen bevatten echter extra suiker, zout, vetten en andere stoffen die niet zo gezond zijn om de aantrekkelijkheid te verhogen. Daarom hebben we speciaal keurmerk Good Glutenfree voor producten die én glutenvrij én gezond zijn.
Lekker Glutenvrij
Om je helpen bij de keuze van een restaurant hebben we een eigen keurmerk gemaakt voor de horeca. Zie je het logo van ‘Lekker Glutenvrij’ dan is het restaurant aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV. Kijk hier voor het overzicht van Lekker Glutenvrij restaurants.