Volg ons

Contactgegevens Regio Gelderland

  

FunctieNaamE-mailPlaats
coordinator

Rita Ubaghs

gl.coordinator@glutenvrij.nl

Culemborg
penningmeester

Jorn Hartman

gl.penningmeester@glutenvrij.nl

Hengelo (GLD)

communicatie

Vacature

 

 

 

Verslag kinderkamp Otterloo

Verslag kinderkamp Otterloo

Vrijdag 9 juni was het zover: eindelijk ging het glutenvrije kinderkamp voor de regio Gelderland beginnen! De kinderen hadden er lang naar uit gekeken, maar vonden het ook wel spannend. De dag begon met regen, regen en nog eens regen….. Als dat maar goed zou komen. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. ’s Middags klaarde het op en het bleef het hele weekend prachtig weer.

Op vrijdag rond 19.00 uur arriveerden de eerste kinderen. Sommigen vlogen elkaar blij weer in de armen omdat ze elkaar na een jaar weer zagen. Anderen keken even afwachtend de kat uit de boom. Als snel kwam het goed met twee heerlijk grote trampolines en een grasveld om op te spelen. Ook de slaapzalen moesten natuurlijk ingericht worden: de jongens in de ene zaal en de meiden naar de andere zaal. Daarna was het tijd om kennis te maken en na het kennismaken kon er gesnoept worden van al het lekkers dat iedereen had meegenomen. Cake in allerlei soorten en smaken, brownies, koekjes, soezen en noem maar op. En wat is het toch fijn als je gewoon alles mag eten en drinken dat er staat! Toen de avond viel gingen de oudere kinderen naar het bos. Het douanespel werd een spannende strijd en pas toen het te donker werd om nog wat te zien keerden we terug naar het kamp. De jongere kinderen waren toen al naar bed, althans dat was de bedoeling. Slapen op zo’n leuk kamp is toch wel een beetje moeilijk. Maar met twee leiding die de wacht hielden is uit bed komen nog niet zo makkelijk. Sssttt…….

Op zaterdagochtend verschenen we allemaal met kleine oogjes aan het ontbijt. Even wakker worden en op ons gemak genieten van het heerlijke ontbijt, mede mogelijk gemaakt door onze sponsors allergento, schär, deli harmony, va foods en Rosie's. Daarna was het tijd voor sport en knutselen. De kinderen hebben prachtige dingen gemaakt voor vaderdag of gewoon iets zelfs bedacht. Na de lunch gingen we met zijn allen naar het bos. Het was weer heerlijk weer en we genoten volop van levend stratego. Deze keer deed iedereen mee: jong en oud. Tussendoor kwam de leiding ons verwennen met lekkernijen en drinken. Dat was hard nodig, want van al dat rennen kregen we flinke dorst. Na een overheerlijke barbecue was het tijd om ons op te maken voor de bonte avond. Er werd druk geoefend, verkleed of muziek gemaakt. En met succes! Wat had iedereen zijn best gedaan. En zelfs de grote jongens, die eigenlijk niet mee wilden doen, waren zo sportief om toch een dansje te doen. Met veel fans als gevolg. Toneelstukjes, dansjes, liedjes en zelfs een bobsleeteam met ‘echte sneeuw’, niets was te gek. De avond werd afgesloten met een kampvuur en geroosterde marshmallows. Wat was het een topdag! En deze keer was het toch een stuk sneller stil op de slaapzaal, moe maar voldaan vielen we in slaap.

Op zondagochtend was het tijd voor weer een overheerlijk ontbijt. Daarna een tocht in de huifkar. Even lekker rustig zitten, bijkomen en genieten van de mooie omgeving. Na de huifkartocht gingen we weer fanatiek aan de slag met een GPS tocht en voetbalgolf. Het was een warme dag, dus iedereen was wel blij om weer terug te zijn op het kamp. Nog een laatste keer lunchen, opruimen en alle spullen weer inpakken. Het kamp zat er op! Er werd innig afscheid genomen. Wat hebben we het geweldig gehad. Op naar volgend jaar!

Sponsoren bedankt!

Wij willen heel graag onze sponsoren bedanken die het kamp weer mogelijk hebben gemaakt!

  • Rosie voor de heerlijke muesli
  • Allergento voor het brood
  • Schar voor stokbrood ciabatta chocolix en fruitbars
  • Deli Harmony voor de St. Hendrick biologische vleeswaren
  • VA Foods voor de kroketten en frikandellen

 

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2017

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.