Volg ons

Voorlichtings campagne Goed Glutenvrij

 

Campagne gestart op 1 dember 2012

Over glutenvrij eten is veel onjuiste informatie te vinden op websites, in folders en in boeken. Dat kan leiden tot gezondheidschade voor mensen met coeliakie of diegenen die om andere medische redenen een glutenvrij dieet moeten volgen.

'Goed Glutenvrij' is de naam van de voorlichtingscampagne van de Nederlandse Coeliakie Vereniging die op 1 december 2012 van start is gegaan. Met deze campagne wil de NCV iedereen die een glutenvrij dieet moet volgen er op wijzen dat een goed glutenvrij dieet meer is dan alleen maar de gluten uit je dagelijkse voeding halen.

Campagnetools

Er zijn een aantal campagnetools ontwikkeld op de website van de NCV (www.glutenvrij.nl) waaronder een game voor kinderen en een digitale zelftest waarmee iemand die glutenvrij eet kan testen of er niet alleen op juiste wijze, maar ook een volwaardig glutenvrij dieet wordt gevolgd.

In het kader van de campagne presenteert de NCV bovendien haar eigen NCV diëtistennetwerk. Een netwerk van zelfstandig gevestigde en aan ziekenhuis verbonden diëtisten die door patiëntenvereniging NCV geselecteerd en opgeleid zijn. Dit was hard nodig omdat te weinig diëtisten kennis hadden van een volwaardig glutenvrij dieet in relatie tot een zeer snel groeiend aantal jaarlijks nieuw gediagnosticeerde patiënten met coeliakie. Hiermee hoopt de NCV te bereiken dat er juiste zorg kan worden verleend aan mensen met coeliakie voor wie het glutenvrij dieet de enige behandeling is.

Keurmerk

In het kader van de campagne is ook het nieuw communicatiekeurmerk ontwikkeld ‘Goed Glutenvrij’ dat verstrekt kan worden aan uitgevers van boeken, folders, websites, aan diëtisten uit het netwerk of aan ziekenhuizen die informatie verstrekken over coeliakie en het glutenvrij dieet. Het keurmerk wordt alleen toegekend aan uitgaven die de juiste informatie verstrekken en die door de NCV is goedgekeurd. De ontwikkeling van het keurmerk is een reactie op het toenemend aantal informatiebronnen over glutenvrij of coeliakie die niet geheel of in het geheel niet volledige of adequate informatie verstrekken. Met het keurmerk wil de NCV de glutenvrije consument duidelijkheid bieden over wat wel of niet betrouwbare informatie is.

Banner goedglutenvrij 900x150


  •  

Meer weten over de andere campagnes van NCV?

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE