Volg ons

Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek

De NCV verleent als patiëntenorganisatie medewerking aan wetenschappelijk onderzoek. Dat doen wij op verschillende manieren.

NCV Onderzoeksfonds

De NCV beschikt over een fonds om een bijdrage te kunnen leveren aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van coeliakie. Dit fonds komt mede tot stand door periodieke donaties en giften.
Om gebruik te kunnen maken van dit onderzoeksfonds dient het onderzoek een aantoonbare bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die om medische reden een glutenvrij dieet moeten volgen. Daarvoor zijn duidelijke toewijzingscriteria geformuleerd. Voor meer informatie kun je terecht bij de NCV via info@glutenvrij.nl of bel met ons: 035 - 695 40 02.

Leden participeren in onderzoek

  • We vragen leden om medewerking als patiënt in onderzoek,
  • We vragen leden mee te doen aan een digitale enquête,
  • We verlenen als patiëntenorganisatie medewerking aan wetenschappelijk onderzoek door ondersteunende brieven te sturen naar subsidiegevers.
De NCV beschikt over een omvangrijke database met medische informatie, verkregen bij aanmelding van nieuwe leden, die van grote waarde is voor wetenschappelijk onderzoek. Dat dwingt ons er uiteraard toe dat we alle wet- en regelgeving moeten kennen en invullen wat betreft privacy en vertrouwelijke omgang met gegevens die gedeeltelijk patiëntengegevens zijn.


We participeren ook door het adviseren over hoe leden het best gemotiveerd kunnen worden in het aangaan van een medewerking aan een onderzoek.  De NCV stelt altijd als voorwaarde dat zij in een vroegtijdig stadium betrokken wordt bij ontstaan van onderzoek. De kennis van de NCV wordt door wetenschappers hoog gewaardeerd. 

De NCV participeert in een aantal onderzoeksprojecten waaronder een EFRO project in samenwerking met Wageningen Universiteit. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Go 1Eu 1

De voordelen voor onze leden

Een gratis welkomstpakket, gratis advies van onze diëtist, recepten, events en nog veel meer

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE