Volg ons
Aanmelden voor het Glutenvrije Pietenproject is helaas niet meer mogelijk.

Aanmelden voor het Glutenvrije Pietenproject is helaas niet meer mogelijk.

Een Sinterklaasfeest is voor alle kinderen, dus ook onze glutenvrije kinderen! Dat is wat we dolgraag willen vanuit de NCV. Wij zien het helemaal voor ons, alle glutenvrije kinderen die straks langs de kant van de weg staan en hoopvol uitkijken naar de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. En daar komen ze dan eindelijk. En wat zien we daar?! Tussen alle knechten van Sinterklaas lopen speciaal herkenbare Glutenvrije Pieten met glutenvrije en lactosevrije kruidnoten van hoofdsponsor Consenza. Die zijn exclusief uit Spanje meegekomen voor kinderen met een glutenvrij dieet.

Ook Glutenvrije Piet worden?

De Glutenvrije Pieten bewaken hun kruidnoten enorm goed, want ze hebben verstand van gluten(-intolerantie) en kruisbesmetting! Daarom willen we graag dat overal in Nederland Glutenvrije Pieten die alles weten van een glutenvrij dieet meedoen aan de intocht. 

 

Aanmelden voor het Glutenvrije Pietenproject is wegens enorm succes helaas niet meer mogelijk. De 9.000 zakjes kruidnoten zijn verdeeld over 176 woonplaatsen!

 

De Glutenvrije Piet

Glutenvrijepietpijl

 

 

Luister naar het interview op Omroep Zeeland over de niet te stuiten opmars van de Glutenvrije Piet in Nederland. 

Op de website van Omroep Zeeland staat ook nog een leuk artikel over de Glutenvrije Piet.

 De Glutenvrije Piet
Wie kent 'm niet?
In Zeeland in ieder geval wel
Dus luister nu maar snel
Naar dit interview op de radio
Wat een mooi glutenvrij cadeau
Hoofdpiet Monique aan het woord
Zegt het voort zegt het voort
(Delen mag ook ;-) )  

Hoe word je Glutenvrije Piet in het kort

 1. Zoek contact met de plaatselijke organisatie van de intocht, vraag of je mee mag doen of ze een pak voor je hebben en hoeveel kinderen ze verwachten.
 2. Na groenlicht van de organisatie meld je je hier aan 
 3. Geef ons de datum, het tijdstip en het verwachtte aantal bezoekers door.
 4. Je ontvangt van ons een schort met logo en een (zolang de voorraad strekt) tasje met daarop I Love Glutenfree zodat je goed herkenbaar bent.
 5. Een paar dagen het schort en (zolang de voorraad strekt) het tasje waarmee je je als Glutenvrije Piet herkenbaar kunt maken. Dit is een investering van de NCV en krijg je gratis van ons. De pakketten worden samengesteld door de medewerkers van de Tomingroep, waar in totaal zo’n 1.800 mensen met en zonder arbeidsbeperking werken. We zouden heel blij zijn als je een kleine tegemoetkoming zou willen doen, bijvoorbeeld voor de verzend- en handlingkosten van het pakket, dat is zo’n 10 euro. Dit is uiteraard eenmalig. Er zitten geen verdere verplichtingen aan vast. 
 6. Na de intocht willen wij graag weten hoe het was en of je nog verbeterpunten hebt! Dat kan via glutenvrijepiet@glutenvrij.nl

Hoe herken je de Glutenvrije Piet?

Schort 1

 

Je herkent de Glutenvrije Piet aan het schort met het Glutenvrije Piet logo en in een fel groene tas zitten de Consenza kruidnoten, deze zijn glutenvrij èn lactosevrij.

Tip: Maak een opvallende kruidnotenzak van een witte kussensloop die je middels transferpapier (o.a. te koop bij de Hema, kantoorboekhandel of bij bol.com) bedrukt met het logo van de Glutenvrije Piet. Het logo kun je bij ons aanvragen: glutenvrijepiet@glutenvrij.nl

Hoe herken jij de glutenvrije kinderen?

Hoe herken jij de glutenvrije kinderen?

De kinderen zijn te herkennen aan

Steun de Glutenvrije Piet!

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en haar vrijwilligers. Monique Stevens, moeder van een kind met coeliakie en vrijwilliger van de NCV, startte deze actie.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

 • Welkomstpakket
 • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
 • Toegang tot de hele site
 • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
 • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE