Volg ons
Nederlandse Coeliakie Dag verplaatst

Nederlandse Coeliakie Dag verplaatst

Nederlandse Coeliakie Dag verplaatst naar 26 september

Tot onze spijt moeten we jullie meedelen dat de Nederlandse Coeliakie Dag op 4 april a.s. in Vianen wordt verplaatst in verband met het Corona-virus. 

Risico

We hadden ons er enorm op verheugd. Maar op de Nederlandse Coeliakie Dag komen ruim drieduizend mensen bij elkaar. Een samenkomst met zoveel mensen brengt een te groot risico van besmetting met zich mee. Als NCV willen we er natuurlijk alles aan doen om jullie, onze leden, daartegen te beschermen. 

Hoewel er nog geen overheidsadvies is om landelijke evenementen af te zeggen, willen we de situatie voorkomen dat we op het laatste moment de dag moeten afblazen. Zo heeft iedereen op tijd duidelijkheid!

26 september NCD

Het goede nieuws is: de leukste glutenvrije dag van het jaar kan worden verschoven naar 26 september. De NCD zal op dezelfde manier plaatsvinden zoals jullie deze gewend zijn: op dezelfde locatie, met de grootste glutenvrije markt, interessante lezingen en een glutenvrij buffet.

Het programma zoals het in Glutenvrij Magazine en op de website staat, zal zoveel mogelijk hetzelfde zijn. Daar zullen we jullie tijdig over informeren: www.glutenvrij.nl/ncd

Lunch al besteld?

Veel mensen hebben zich overigens al enthousiast opgegeven voor de glutenvrije lunch en ook betaald. Natuurlijk krijgen jullie zo spoedig mogelijk het geld teruggestort. Daar hoef je niets voor te doen.

ALV

Op de NCD staat ook de Algemene Ledenvergadering (ALV) gepland. Volgens onze statuten vindt deze vergadering binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar plaats. Uit praktische overwegingen verplaatsen we de ALV ook graag naar 26 september. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, stuur dan een mail naar info@glutenvrij.nl.

We zullen wel het jaarverslag en de jaarrekening – die tijdens de ALV worden goedgekeurd- op onze website publiceren. Wij vinden transparantie belangrijk. 

Voor vragen over het coronavirus verwijzen we naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19Ook is er publieksinformatienummer: 0800-1351. 

Glutenvrije markt

Glutenvrije markt

Onze collega Andrea is heel druk bezig met alle leveranciers van glutenvrije producten te vragen op de grootste glutenvrije markt van Nederland te komen staan. Zodra er bekend is wie er komt, maken we dat op deze pagina bekend!

Glutenvrij lunchbuffet

Glutenvrij lunchbuffet

Het glutenvrij buffet is elk jaar heel populair. Om de drukte een beetje te spreiden zijn er twee starttijden: 11.30 uur en 13.00 uur. 

Kinderopvang

Kinderopvang

Op de begane grond van het hotel vindt zoals elke jaar weer de kinderopvang plaats onder de bezielende leiding van Ingrid. Onze vrijwilligers vangen hier de kinderen op, zodat de ouders/verzorgers kunnen genieten van een lezing of rustig over de markt kunnenlopen. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen, cupcakes versieren, geschminkt worden of rustig knutselen.

Parkeren en veiligheid

Parkeren en veiligheid

We hadden een primeur op de Nederlandse Coeliakie Dag 2019. We konden gebruikmaken van een extra parkeerterrein een stukje verderop. Twee golfkarretjes reden de hele dag heen en weer, van het parkeerterrein naar de locatie, zodat je niet zo ver hoeft te lopen met alle boodschappen. Er is goed gebruik van gemaakt, ook als leuke attractie voor de kinderen. Dus ook dit jaar zetten we weer de golfkarretjes in!

Lezingenprogramma NCD

Lezingenprogramma NCD

Ook voor dit jaar werken we weer hard aan een mooi lezingenprogramma. We bieden op hetzelfde tijdstip verschillende lezingen aan. Dat kan soms wat keuzestress geven, maar we zorgen er altijd voor dat de presentaties achteraf in het kenniscentrum worden geplaatst, zodat de leden deze gratis kunnen downloaden (wel eerst even inloggen).

Download hier het programma NCD 2020.

Voor al je vragen

Voor al je vragen

Glutenvrij leven

In de centrale hal van het hotel kan iedereen terecht bij onze vrijwilligers voor alle vragen over de vereniging en het glutenvrij leven.

Het glutenvrij dieet

Diëtisten uit het NCV-diëtistennetwerk zitten op de derde verdieping in de Rome- en de Milaanzaal klaar voor een persoonlijk gesprekje over het glutenvrij dieet.

Medische vragen

Van 14.30 tot 15.15 uur zal de grote zaal op de begane grond weer vol bezoekers zitten, die graag een vraag willen stellen aan onze medische en wetenschappelijke experts. 

Routebeschrijving

De Nederlandse Coeliakie Dag vindt plaats in Hotel van der Valk in Vianen:

Prins Bernhardstraat 75
4132 XE Vianen
Tel +31(0)347 32 59 59
Navigatie adres : Don Velascodreef 1
Kijk hier voor de routebeschrijving.

Geen lid en toch lunchen?

Ben je geen lid van de NCV, maar wil je toch graag lunchen op de Nederlandse Coeliakie Dag? Hier kan je lid worden, zodat je ook onbezorgd kunt genieten.

Eerdere edities van de Nederlandse Coeliakie Dag

De Nederlandse Coeliakie Dag wordt al jaren met veel succes georganiseerd. Lees de verslagen van eerdere edities van de NCD.

Een van onze leden, Brian Schmidt, maakte voor de NCV een leuke film van de Nederlandse Coeliakie Dag 2016.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE