Volg ons
Glutenvrij boodschappen doen!

Glutenvrij boodschappen doen!

Waar kan je glutenvrije producten kopen? Je kunt terecht in supermarkten, natuurvoedingswinkels, kleinere winkels en bij webwinkels. En natuurlijk ook op de markten van de NCV zelf.

Supermarkten

Glutenvrije dieetproducten zijn meestal te vinden in het schap met dieetproducten. Daar waar je bijvoorbeeld ook de suikervrije producten vindt. Het assortiment is relatief klein. Vaak worden enkele artikelen van een of enkele merken verkocht. Er liggen ook glutenvrije producten in de andere schappen. In het begin is het even goed zoeken. En let ook goed op de prijs. De prijsverschillen tussen supermarkten, en dan ook nog per regio, kunnen groot zijn. 

Markten van de NCV

Wij organiseren vier keer per jaar een glutenvrije markt. De markten worden druk bezocht. Er zijn heel veel merken en producten aanwezig. Je kunt er producten proeven. En natuurlijk kun je er terecht voor advies. Wil je weten wanneer de markten zijn? Kijk dan op onze activiteitenkalender.

Kleinere winkels

Bij reformwinkels, natuurvoedingswinkels, gezondheidswinkels, drogisterijen en dergelijke kan je ook glutenvrije producten kopen.

Brood en banket van de bakker

Een verhoogd risico op besmetting met gluten vind je op plaatsen waar veel met bloem en meel wordt gewerkt, zoals in een bakkerij. Glutenvrij brood en banket van de bakker wordt vaak in dezelfde omgeving geproduceerd als glutenbevattend brood. Vraag je bakker wat de risico’s zijn.

Veel glutenvrije merken

Op onze website kan je zien welke leveranciers glutenvrij gecertificeerde producten verkopen en welke leverancier voordeel bieden aan de leden. Zij produceren onder meer brood, gebak, delicatessen en bakmixen. De fabrikanten mogen op de verpakking vermelden dat de producten glutenvrij zijn, mits deze onder de Europese norm van 20 mg/kg gluten vallen. Ze moeten gebruikmaken van speciale productieruimtes waar alleen glutenvrije producten worden gemaakt en verwerkt.

De prijs van glutenvrije producten is soms wel driemaal zo hoog zijn als de prijs van glutenbevattende producten. De prijzen verschillen tussen merken en tussen winkels. Vergelijken loont, ook voor glutenvrije artikelen! Voldoende concurrentie en marktwerking is nodig om redelijke prijzen te waarborgen.

Veilig Glutenvrij. Let op het keurmerk!

Veilig Glutenvrij. Let op het keurmerk!

Of een product glutenvrij is, kun je lezen op het etiket of de verpakking. Het glutenvrij symbool (doorgestreepte aar) geeft je extra zekerheid dat het product veilig is. De NCV geeft dit internationaal erkende kwaliteitskeurmerk onder licentie af aan producenten die voldoen aan alle door ons gesteld eisen voor veilig glutenvrij produceren. Lees verder.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944