Zelf glutenvrije taart bakken. Moeilijk of makkelijk?
Met glutenvrije ingrediënten kun je zelf glutenvrije taart maken. Dat is niet altijd even makkelijk, want glutenvrij bakken is anders dan glutenvol bakken. Daarom geven we (online) bakworkshops waarin je kunt leren bakken.
Lijkt het je leuk een keer deel te nemen aan een bakworkshop? Bekijk hier waar de (online) bakworkshops gehouden worden.
Glutenvrije taarten met het Crossed Grain keurmerk
Er zijn veilig glutenvrije taarten te koop. Onder andere van
- Traindevie
- Lisa's Choice
- Libraire
- Gluten Free Bakery Holland
- Ouni
- Chaupain
En hoe zit het met de slagroom?
Slagroom is glutenvrij, ook kant en klare uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk). Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in. Je kunt slagroomversteviger gebruiken. Let wel op dat het glutenvrij is.
Glutenvrije recepten voor glutenvrije taart en gebak
Ben je op zoek naar een heerlijk taartrecept? Uit de oven of zonder oven? Check dan onze receptendatabase. Wat dacht je van een appeltaart of een kersenvlaai?