Wraps
Glutenvrije wraps kun je in de winkel kopen, maar die zijn misschien niet zoals je ze graag hebt. Met dit recept bak je zelf binnen een half uur soepele verse wraps.
- Recepten met
- Vegetarisch, Kan lactosevrij
- Menugang
- Lunch, Borrel, Voorgerecht, Hoofdgerecht
- Bereidingstijd
- 30 minuten
Recept
Ingrediënten
voor 8 porties- 75 gram rijstmeel* (bij voorkeur bruin rijstmeel)
- 75 gram tapiocameel*
- Snufje zout
- 1 ei
- 125 milliliter melk**
- 25 gram vloeibare margarine**
* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.
** Controleer bij een lactosevrij dieet of de vloeibare margarine lactosevrij is en gebruik lactosevrije melk.
Benodigdheden
- Digitale weegschaal
- Beslagkom
- Mixer met kloppers
- Kleine antiaanbakpan
- Twee borden
Bereiding
- Weeg eerst het rijstmeel en dan het tapiocameel in een beslagkom.
- Doe er een snufje zout bij en roer dit met een vork door elkaar.
- Maak een kuiltje in het midden van het meel.
- Breek een ei in het kuiltje en doe daar een flinke scheut melk bij.
- Mix vanuit het midden van het kuiltje het ei en de melk door het meel tot een klontvrij beslag.
- Voeg tijdens het mixen steeds wat meer melk toe, totdat alle melk op is.
- Voeg dan de vloeibare margarine toe en mix dat kort door het beslag.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur.
- Schep hier een juslepel beslag in.
- Draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is over de bodem.
- Bak de wrap tot hij aan de onderkant lichtbruin is en keer hem dan om.
- Bak de onderkant tot er bruine spikkels op zitten.
- Schep de wrap op een bord en dek deze af met een ander bord.
- Bak verder tot het beslag op is.
- Laat de wraps afgedekt afkoelen.
Keer het stapeltje tussendoor een keer om en veeg het bovenste bord droog.
Tips & Trucs
Je kunt het meel in dit recept vervangen door andere meelsoorten. Hou er wel rekening mee dat het tapiocameel ervoor zorgt dat de wrap soepel wordt en dat er per meelsoort een andere hoeveelheid melk nodig is. Het beslag moet vrij dun zijn, anders krijg je een dikke wrap. Probeer eens wat glutenvrije meelsoorten uit en denk daarbij aan glutenvrij gecertificeerde haver- of boekweit meel of maïsmeel.
Favoriete vullingen voor bij de lunch of als borrelhapje:
- Kruidenkaas en gerookte zalm, eventueel met wat kappertjes en verse bieslook.
- Rul gebakken gehakt met tortillakruiden en reepjes ijsbergsla.
- Olijventapenade, fijngesneden gedroogde tomaatjes uit pot, zure room en rucola.