Volg ons
Glutenvrij bakken en koken

Glutenvrij bakken en koken

Geen lekker brood? Geen vlaaien meer? Geen goede hartige taarten? Dat is niet nodig! Ook met een glutenvrij dieet kun je lekker eten. Het is wel wennen. Het duurt even voordat je het nieuwe koken en bakken onder de knie hebt. Daarom ben je welkom op onze bakworkshops in de regio’s. 

Je kunt ook online terecht voor een bakworkshop! Je leert onder leiding van een bakinstructrice om in je eigen keuken de heerlijkste glutenvrije baksels te maken. Kijk voor meer informatie en het hele aanbod aan activiteiten op de activiteitenkalender.

Op zoek naar een bakworkshop?

Op verschillende plaatsen in het land organiseren we bakworkshops. Hier leer je bakken en koken van gecertificeerde vrijwillige instructeurs met ingrediënten waar je misschien niet eerder mee hebt gewerkt. En je krijgt oplossingen voor de lastige eigenschappen die deze producten soms hebben. Bovendien kun je bij de bakworkshops ook jouw ervaringen delen met anderen. Wil je meer informatie over de bakworkshops en over waar en wanneer er workshops zijn bij jou in de buurt, kijk dan in de activiteitenkalender.

Kosten en wat krijg je daarvoor?

NCV-leden betalen een bijdrage van €11 per bakworkshop, introducés die met onze leden mee komen betalen €15 en niet-leden € 26,50. Na afloop van de workshop worden de baksels onder de deelnemers verdeeld. Vergeet dus niet om doosjes of iets dergelijks mee te nemen. Alle ingrediënten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Bij de bevestiging van de aanmelding wordt aangegeven welke bakspullen je zelf moet meenemen. 

Bij specialistische bakworkshops (ingewikkelde taarten bijvoorbeeld) kan het voorkomen dat je zelf dingen mee moet nemen, maar dit wordt dan aangegeven.

Om kruisbesmetting te voorkomen wordt bij de meeste workshops eigen keukengerei mee genomen. Denk hierbij aan beslagkommen, snijplanken en digitale weegschalen. Hiervoor hoef je niets speciaal aan te schaffen.

Als je mee wilt doen aan een bakworkshop, meld je je (liefst ruim) van tevoren aan. Bij te weinig aanmeldingen bestaat de kans dat een bakworkshop niet doorgaat.

Recepten

Ga je liever zelf aan de slag, dan vind je op onze website recepten voor verschillende gelegenheden. Heb je nog bak-vragen? Kijk dan eens naar de antwoorden bij de veel gestelde vragen over koken en bakken (voor leden).

Recepten

Een glutenvrij dieet is gewoon lekker. Er zijn heel veel glutenvrije recepten en die verzamelen wij voor je op onze website: www.glutenvrij.nl/recepten.

Enthousiast over de bakworkshop

Onze leden zijn altijd erg enthousiast over de bakworkshops. Een moeder verwoordde het zo: “Ik begon de bakworkshop met het gevoel van ‘wat een gedoe, het is dat 't moet’. Tijdens de bakworkshop leerde ik niet alleen handige tips, maar voelde ik ook langzaam maar zeker een opluchting; zo dramatisch is het nu ook allemaal niet. Dat was een ommekeer in denken over de ziekte voor mij.”

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944