
Geen lekker brood? Geen vlaaien meer? Geen goede hartige taarten? Nergens voor nodig! Ook met een glutenvrij dieet kun je lekker eten. Het is wel wennen. Het duurt even voordat je het nieuwe koken en bakken onder de knie hebt. Daarom ben je welkom op onze bakworkshops in de regio’s.
Op zoek naar een bakworkshop?
Op verschillende plaatsen in het land organiseren we bakworkshops. Hier leer je bakken en koken van gecertificeerde vrijwillige instructeurs met ingrediënten waar je misschien niet eerder mee hebt gewerkt. En je krijgt oplossingen voor de lastige eigenschappen die deze producten soms hebben. Bovendien kun je bij de bakworkshops ook jouw ervaringen delen met anderen. Wil je meer informatie over de bakworkshops en over waar en wanneer er workshops zijn bij jou in de buurt, kijk dan in de activiteitenkalender.
Kosten en wat krijg je daarvoor?
NCV-leden betalen een bijdrage van € 11,00 per bakworkshop, introducés van onze leden€ 15,00 en niet-leden € 26,50. Het tijdens de workshop bereide brood of gebak wordt onder de deelnemers verdeeld. Handig dus om doosjes of iets dergelijks mee te nemen. Alle ingrediënten zijn aanwezig en bij de prijs inbegrepen. Als er nog andere dingen nodig zijn, dan wordt dit bij de bakworshops aangeven. Met name bij de specialistische bakworkshops (ingewikkelde taarten bijvoorbeeld) kan dat het geval zijn. Als je mee wilt doen aan een bakworkshop, meld je je (liefst ruim) van tevoren aan. Bij te weinig aanmeldingen bestaat de kans dat een bakworkshop niet doorgaat.
Recepten
Ga je liever zelf aan de slag, dan vind je op onze website recepten voor iedere dag en voor de feestdagen. Ook zijn er antwoorden te vinden op veel gestelde vragen over koken en bakken (voor leden).