Volg ons

Blauwaderkaas

Blauwaderkaas

Blauwe kaas wordt op brood gekweekt. Kan ik de kaas wel eten?

Inderdaad worden sommige culturen (schimmels) die gebruikt worden voor blauwe schimmelkaas gekweekt op een glutenbevattende basis. Dit is de schimmel Penicillium Roqueforti, die gekweekt wordt in laboratoria. Maar als deze schimmels in blauwaderkaas worden gebruikt, dan is het eindproduct voor de wet nog steeds glutenvrij.
Het is net zoiets als dat je eieren eet van kippen die graan eten. Of koemelk drinkt van koeien die tarwe in hun voer hadden. Als de blauwaderkaas qua ingrediënten geen gluten bevat, dan kan je het gerust eten. Er zijn extreem gevoelige coeliakie patiënten, die toch klachten krijgen na het eten van een blauwschimmelkaas. Dit is echter een kleine groep mensen.

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden  

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE

Meldpunt foutieve informatie allergenen

Ervaar je onvoldoende of foutieve informatie over allergenen in een product in de horeca of detailhandel dan kun je dat melden bij ons.