Volg ons
Kinderen en coeliakie

Kinderen en coeliakie

Meestal denk je er niet aan dat je coeliakie hebt. Maar soms kan het niet anders. Als er iemand trakteert bijvoorbeeld en jij mag het niet eten. Of als je een verjaardagsfeestje hebt. Soms gaat dat goed en soms gaat dat niet goed. Op deze pagina helpen we je met tips en ervaringen van andere kinderen met coeliakie. Wil je zelf ook iets vertellen dan kan je je verhaal mailen naar info@glutenvrij.nl.

Voor je spreekbeurt

Wil jij de show stelen in de klas? Houd dan je spreekbeurt over coeliakie. Wij gaan jou daarmee helpen. Kijk maar snel op onze speciale spreekbeurtpagina. We hebben ook een spreekbeurtpakket gemaakt, die kan je als lid gratis bestellen in de webwinkel.

Lezen over coeliakie

  • Saartje mag geen gluutjes
  • Teuntje mag geen gluutjes
  • Mijn buik lust geen gluten
  • Een uitgekookt plan (vanaf 10 jaar)
  • Koken voor kids met allergieën
  • Een glutenvrij feestje: dit is een kinderboek over coeliakie, speciaal voor peuters en kleuters. Dit boekje helpt om op een luchtige manier meer te vertellen over glutenvrij leven. Het gaat over een jongetje met coeliakie. De dokter vertelt dat hij geen gluten meer mag eten, omdat hij daarvan ziek wordt. Dat is best even wennen. Maar hij ontdekt al snel dat het ook zonder gluten een feestje kan zijn. Chris Mak, diëtist Nederlandse Coeliakie Vereniging: ‘Wat is dit een ontzettend mooi boek! Het ontroert me zelfs… Het is een ware kunst om iets ingewikkelds zo simpel over te brengen en er dan ook nog zo’n positieve draai aan te geven. Prachtig! Ik denk dat het ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers echt aan zal spreken.


Trakteren

En dan ben je eindelijk jarig. Je mag trakteren en misschien ook wel de klassen rond. Wat ga je dan trakteren? We hebben hier al wat traktaties voor je op een rij gezet. Heb je zelf iets leuks getrakteerd? Laat het ons weten en stuur een mooie foto naar info@glutenvrij.nl.

Iets lekkers in je broodtrommel

Sommige kinderen blijven over en sommige kinderen gaan tussen de middag naar huis. Als je op school blijft wil je natuurlijk iets lekkers in je broodtrommel. Vraag maar aan je vader of moeder of ze hier een keer goed kijkt naar alle lekkere voorbeelden. Wie weet wat jij in je broodtrommel vindt!

Goed voorbereid op kamp

Je zit in groep 8. Misschien wel het leukste schooljaar van allemaal, met de eindmusical, niet meer zo hard hoeven werken en natuurlijk het kamp! Maar dan? Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid meegaat op kamp, zodat jij ook kan genieten? We hebben wat tips op een rijtje gezet.

Coeliakie en huisdieren

Kan ik mijn (huis)dieren wel voeren? En mag ik wel tussen de strobalen spelen. Kijk bij de meest gestelde vragen voor de antwoorden. Wel eerst even inloggen.

Activiteiten voor kinderen

Er worden veel activiteiten georganiseerd voor kinderen, bijvoorbeeld een kinderkamp, sinterklaasfeest, glutenvrije lunch of een speelmiddag. Wil je lekkere glutenvrije cupcakes leren bakken of koekjes? Wij organiseren ook bakworkshops voor kinderen. Alle activiteiten staan op de activiteitenkalender

Doe de Glutengame

Weet jij wat je wel en wat je niet mag eten? Durf je de uitdaging aan om de glutengame te spelen? In het spel is een groen kastje voor producten zonder gluten, rood voor producten met gluten en een oranje kastje voor producten waarin verborgen gluten kunnen zitten. Klik op de glutengameVaak zit gluten verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in soep of vlees, in sauzen en drinken, in sommige snoepjes en ijsjes. Dit noemen we verborgen gluten.

Spreekbeurtpakket bestellen?

Speciaal voor jou hebben we een spreekbeurtpakket gemaakt met daarin onder andere een poster, een pen, recepten, stickers en foldermateriaal. Dit kan je als lid gratis bestellen via de webwinkel.

Webwinkelplaatjespreekbeurt

Filmpje Wat is coeliakie?

Filmpje Wat is coeliakie?

Wil jij aan iemand uitleggen wat coeliakie is? Laat dit leuke filmpje dan zien!

Kijk eens hier!

Heb je de diagnose coeliakie? En heb je ook zoveel vragen? Kijk dan eerst even naar dit vlogje. Hierin legt onze diëtist Chris al heel veel aan je uit.

Glutenvrij feestje

Eenglutenvrijfeestje

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002

Volg ons

Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944