Leven met een glutenvrij dieet is meer dan alleen de gluten uit je dagelijkse voeding halen. Het is ook letten op gluten die verstopt kunnen zitten in producten waar je ze niet verwacht, letten op zoet, zout en vet in het eten én zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt.
Waar kun je op letten?
Veel glutenvrij gemaakte producten bevatten veel vet, suiker en zout en weinig vezels. Vet wordt bijvoorbeeld vaak gebruik om producten minder droog te maken. Suiker en zout worden toegevoegd om de smaak te verbeteren. Zonder dat je het merkt, kun je meer suiker, vet en zout binnen krijgen en juist minder vezels. Behoren deze producten tot je dagelijkse keuze, dan kan dit zorgen voor gewichtstoename.
Omdat er ook ruimschoots producten beschikbaar zijn die van nature glutenvrij zijn, is het niet nodig om dagelijks dit soort producten te gebruiken. Kies zo veel mogelijk voor voedingsmiddelen die van nature glutenvrij zijn en maak het eten zelf klaar. Maak zo min mogelijk gebruik van niet verse producten en halffabrikaten, dan ben je al een heel eind.
Kan je wel een beetje hulp gebruiken?
Wil je een beetje hulp bij het glutenvrij dieet. Maak dan een keer een afspraak met een van onze gespecialiseerde diëtisten. Zij weten alles over het glutenvrij dieet en denken graag met je mee. Link naar vind een diëtist.