Alles voor een glutenvrij leven.
Menu
Gezond glutenvrij

Hoe eet ik gezond en glutenvrij?

Leven met een glutenvrij dieet is meer dan alleen de gluten uit je dagelijkse voeding halen. Het is ook letten op gluten die verstopt kunnen zitten in producten waar je ze niet verwacht, letten op zoet, zout en vet in het eten én zorgen dat je voldoende vezels binnenkrijgt.

Gezond-glutenvrij

Leven met een glutenvrij dieet is meer dan alleen de gluten uit je dagelijkse voeding halen. Het is ook letten op gluten die verstopt kunnen zitten in producten waar je ze niet verwacht, letten op zoet, zout en vet in het eten én zorgen dat je voldoende vezels  binnenkrijgt. 

Waar kun je op letten?

Veel glutenvrij gemaakte producten bevatten veel vet, suiker en zout en weinig vezels. Vet wordt bijvoorbeeld vaak gebruik om producten minder droog te maken. Suiker en zout worden toegevoegd om de smaak te verbeteren. Zonder dat je het merkt, kun je meer suiker, vet en zout binnen krijgen en juist minder vezels. Behoren deze producten tot je dagelijkse keuze, dan kan dit zorgen voor gewichtstoename.

Omdat er ook ruimschoots producten beschikbaar zijn die van nature glutenvrij zijn, is het niet nodig om dagelijks dit soort producten te gebruiken. Kies zo veel mogelijk voor voedingsmiddelen die van nature glutenvrij zijn en maak het eten zelf klaar. Maak zo min mogelijk gebruik van niet verse producten en halffabrikaten, dan ben je al een heel eind.

Kan je wel een beetje hulp gebruiken?

Wil je een beetje hulp bij het glutenvrij dieet. Maak dan een keer een afspraak met een van onze gespecialiseerde diëtisten. Zij weten alles over het glutenvrij dieet en denken graag met je mee. Link naar vind een diëtist.

Uitgelicht

Vormen van coeliakie

Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?

Lees meer over 'Glutenallergie, -intolerantie, -sensitiviteit of coeliakie?'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Vegetarische pastasalade

Lees meer over 'Vegetarische pastasalade'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
Glutenvrij als student

Leven met kleine beurs

Lees meer over 'Leven met kleine beurs'
Veelgestelde vraag

Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?

Lees meer over 'Kan ik uit hetzelfde glas drinken van iemand die gluten heeft gegeten?'