Aanmelden bij de Horeca Alliantie Glutenvrij

Laat je gasten weten dat ze zorgeloos glutenvrij bij jou uit eten kunnen en meld je via onderstaand formulier voor een kleine vergoeding per jaar aan bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.

Hoe verloopt de aanmelding?

Bij nieuwe deelnemers vindt een intake en uitgebreide eerste audit plaats. Deze audit wordt uitgevoerd door extern auditbureau Sensz en hierin komt onder meer aan de orde: productkennis, technische kennis, kennis van wet- en regelgeving ten aanzien van glutenvrij voedsel, bereidingswijze, keukenbenodigdheden, kennis over contaminatie en werkwijze van de bediening. De duur van deze audit is maximaal 1,5 uur.

Na een goed doorlopen eerstejaarscontrole ontvangt het restaurant een licentie voor gebruik van het Lekker Glutenvrij-keurmerk. Ieder daaropvolgend jaar volgt hiertoe een herhalingsaudit.

Richtlijnen

Wil je meer weten over de richtlijnen die de NCV heeft opgesteld voor horecagelegenheden? Download dan onze horecarichtlijn. Hierin lees je alles om aan te sluiten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij. Zo weet je zeker dat jouw gast met coeliakie ook zorgeloos kan eten in jullie restaurant.

Tarieven

De jaarlijkse licentievergoeding voor deelname aan de Horeca Alliantie Glutenvrij en gebruikmaking van het keurmerk Lekker Glutenvrij bedraagt € 45,-.

Indien je meer dan één horecagelegenheid exploiteert en in deze horecagelegenheden ook het keurmerk Lekker Glutenvrij wilt gebruiken, dan wordt de jaarlijkse vergoeding voor gebruik van het keurmerk Lekker Glutenvrij als volgt berekend:

a.      1 tot 10 horecagelegenheden: € 45,- per horecagelegenheid;
b.      van 11 tot 50 horecagelegenheden: € 40,- per horecagelegenheid;
c.      vanaf de 51en volgende horecagelegenheden: € 35,- per horecagelegenheid.


Naast de licentievergoeding worden auditkosten in rekening gebracht door het auditbureau.

Wat kun je van ons verwachten?

Na een succesvol doorlopen controle ontvang je de Lekker Glutenvrij-deursticker en het digitale bestand hiervan. Vervolgens plaatsen we je restaurant op onze website bij het overzicht van onze aangesloten Horeca Alliantie Glutenvrij-restaurants en maken je we deelname bekend bij onze leden via onze andere kanalen. Zolang je deelneemt aan de Horeca Alliantie Glutenvrij, blijft deze vermelding op onze website staan en ontvang je ieder jaar de Lekker Glutenvrij-deursticker met het juiste jaartal.

Ja, ik wil graag kennismaken!

Gegevens contactpersoon
Bedrijfsgegevens

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'