Sluit je aan bij de Horeca Alliantie Glutenvrij

Kunnen gasten lekker en glutenvrij bij jou eten? Dan is het een goed idee om je aan te sluiten bij onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Horeca Alliantie Glutenvrij

Bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de NCV zijn restaurants aangesloten waar gasten met coeliakie zorgeloos glutenvrij kunnen eten. Mensen met coeliakie volgen een strikt glutenvrij dieet. Wanneer iemand met coeliakie wel gluten binnenkrijgt, al is het maar een klein beetje, raakt de dunne darm onmiddellijk beschadigd. Zorgeloos glutenvrij bereiden voor deze gasten is, met een paar kleine aanpassingen, goed te realiseren.

Wij helpen jou hier graag bij!

Wat biedt de Horeca Alliantie Glutenvrij jou?

  • Onze ruim 22.000 leden (en hun familie & vrienden) en toeristen raadplegen regelmatig onze website om te zien bij welk restaurant zij zorgeloos glutenvrij kunnen eten. Hierop zullen wij jouw restaurant vermelden!
  • We posten op onze kanalen (ruim 27.000 volgers) het nieuws dat jouw restaurant is aangesloten.
  • Je mag het Lekker Glutenvrij-keurmerk op de deur plakken, maar ook via je eigen socials, menukaarten en andere uitingen gebruiken, zodat iedereen weet dat ze bij jou veilig glutenvrij kunnen eten.
  • Wij verwijzen op Facebook (ruim 19.000 volgers), op Instagram (ruim 8.700 volgers), in onze nieuwsbrief (ruim 24.000 ontvangers) en in ons Glutenvrije Magazine (ieder kwartaal naar meer dan 22.000 leden) regelmatig naar de restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.
  • De vele evenementen die de NCV organiseert vinden plaats in restaurants die aangesloten zijn bij de Horeca Alliantie en we verwelkomen je ook graag op onze regionale markten.
  • We ondersteunen jou en je team in het bereiden en serveren van glutenvrije gerechten door middel van informatie en horecatrainingen.
  • Als leden ons bellen of mailen met de vraag waar zij zorgeloos glutenvrij kunnen eten, verwijzen wij door naar de restaurants aangesloten bij de Horeca Alliantie.

De groeiende glutenvrije markt

Groeiende Glutenvrije Markt

Elk jaar sluiten bijna 2.000 nieuwe leden zich aan bij onze vereniging op zoek naar informatie en plekken waar zij veilig glutenvrij terecht kunnen.

Op dit moment zijn er 500.000 mensen in Nederland die om medische redenen glutenvrij moeten eten. Dit aantal zal alleen maar groeien door meer bekendheid en betere diagnose.

Onderzoekers verwachten jaarlijks ±5% groei van besteding aan glutenvrije producten. Hierdoor zal er ook meer vraag zijn naar glutenvrije maaltijden in de horeca. 




Hoe verloopt de aanmelding?

Ben je enthousiast geworden? Je kunt jouw restaurant eenvoudig aanmelden voor een kennismaking via het aanmeldingsformulier.

Aanmelden Horeca Alliantie Glutenvrij

Liever eerst een gratis training volgen over glutenvrij in de horeca?

De NCV vindt het belangrijk dat mensen met coeliakie ook veilig en goed glutenvrij uit eten kunnen gaan. Daarom biedt de NCV gratis trainingen aan voor horecaondernemers op locatie om ook jouw medewerkers meer informatie over coeliakie en glutenvrij koken te geven. We komen dan langs in jouw onderneming en leggen jouw team uit wat coeliakie is, hoe je hiermee om kan gaan in de dagelijkse praktijk en welke handige tips & trics er zijn om gemakkelijk veilig glutenvrije gerechten te serveren aan jouw gast.

Vraag de gratis Horecatraining Glutenvrij aan

Wil je graag meer informatie of praktische tips?

Neem dan vooral contact op met Marissa Siemons, accountmanager horeca van de NCV, via horeca@glutenvrij.nl. Telefonisch contact kan ook op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur via 035-6954002 (keuze 3).

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'