Volg ons
Gespecialiseerde diëtisten

Gespecialiseerde diëtisten

Het glutenvrije dieet is de enige behandeling van coeliakie en NCGS (glutensensitiviteit). Niet iedereen vindt het dieet even gemakkelijk. Het lukt de een beter dan de andere om het dieet strikt te volgen. Een diëtist kan je goed op weg helpen en ondersteuning blijven bieden. Zeker een diëtist die aangesloten is bij het diëtistennetwerk van de NCV. Zij zijn gespecialiseerd in het glutenvrij dieet.

Regio Noord: Groningen, Friesland, Drenthe
Regio Overijssel
Regio Gelderland
Regio Utrecht en Flevoland
Regio Noord-Holland
Regio Zuid-Holland
Regio Noord-Brabant, Zeeland, Limburg

Richtlijn coeliakie

Het landelijke advies aan nieuwe coeliakiepatiënten is om na de diagnose 3 tot 5 keer een bezoek te brengen aan een diëtist. De NCV beschikt over een netwerk van gespecialiseerde diëtisten. 
Vanaf een jaar na de diagnose is het goed om nog eens per 1 tot 2 keer per jaar naar de diëtist te gaan. Je kunt je dan laten informeren over de nieuwste inzichten met betrekking tot het glutenvrije dieet. Bovendien kan de diëtist kijken of je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vergoeding diëtist

De basisverzekering vergoedt drie behandeluren per jaar voor thuiswonende mensen met coeliakie. Sommige zorgverzekeraars vergoeden extra uren geheel of gedeeltelijk via de aanvullende verzekering. Je kunt in jouw polis zien waar je recht op hebt. Heb je algemene vragen over het glutenvrije dieet, dan kun je als lid terecht bij de diëtist van de NCV via dietist@glutenvrij.nl.

Vind de diëtist die bij jou past

Vind de diëtist die bij jou past

De NCV heeft haar eigen diëtistennetwerk. de aangesloten diëtisten zijn gespecialiaseerd in coeliakie. Zoek hier een diëtist bij jou in de buurt.

Disclaimer

Maak je gebruik van een diëtist uit ons Diëtistennetwerk, dan vrijwaart de NCV zich van alle eventuele aansprakelijkheden. 

Deel deze pagina

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Bezoekadres
Gooimeer 4 - 15
1411 DC Naarden
035-6954002


Postadres
Postbus 5135
1410 AC Naarden

KVK nummer: 40476944

Volg ons

Voordeel voor leden

  • Welkomstpakket
  • 4x per jaar het Glutenvrij Magazine
  • Toegang tot de hele site
  • Exclusieve kortingen met onze ledenpas
  • en nog veel meer ...

MEER INFORMATIE